De nieuwe maasbrug

Op 16 mei 2023, over deze onderwerpen: Veiligheid, Wonen en natuur, 1. Mobiliteit, 2. Verkeersveiligheid, 4. Mobiliteit en verkeer

Gisterenavond vond in het WZC de Maaspoorte van Maaseik een infomarkt plaats over de 'nieuwe Maasbrug', de verbinding tussen de beiden Limburgen. Met schepen van onder meer lokale economie en mobiliteit, Marc Vereecken bracht ik een bezoek en hoorden we de meningen van soms ietwat bezorgde inwoners.
Na een grondige inspectie n.a.v. het verwoestende hoogwater in 2021, werd besloten te gaan voor een nieuwe brug. Deze zal iets meer ten zuiden gebouwd worden en maar liefst 21 meter breed worden. De oude Pater Sangersbrug blijft in gebruik, enkele wegenwerken zorgen voor een tijdelijke omleiding bij de aansluitingen op de ovonde, dewelke verlengd zal worden.
De nieuwe brug, een moderne constructie zorgt tevens voor meer veiligheid, daar fietsers en voetgangers gescheiden worden van elkaar én van de rijweg. Het voetpad krijgt een breedte van 3,5 m. en voor de fietsers wordt een strook van 5,8 m. voorzien.
De bouwwerken gaan van start in de zomer van 2024 en zullen 2 jaar in beslag nemen.


Met vriendelijke groeten
Ine Franssen (Gemeenteraadslid)
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is