Minister Weyts investeert € 161.612 in scholen in Maaseik.

Op 29 september 2020


Minister Weyts investeert € 161.612 in scholen in Maaseik.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €87.198 in Mosa-RT in Maaseik en €74.414,13 in de basisschool de Kornuit in Dorne .
“Het schooljaar is ondertussen enkele weken ver en de klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer.
Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven”, zegt Weyts.
Ben is N-VA Maaseik niet vergeten.
Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Maaseik ten goede.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION).
“We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”
Met de inspanningen van onze N-VA schepen Marc Vereecken rond veilige schoolomgevingen o.a. aanbrengen van octopuspalen bij iedere basisschool, belijning aan de scholen, fietssuggestiestroken, extra signalisatie ,sensibilisering enz…
Een veilige schoolroute en een goede schoolinfrastructuur zijn voor ons zeer belangrijk en verdienen blijvende aandacht.
Contact:
Michaël Devoldere, woordvoerder Ben Weyts, 0484/14.08.19
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is